Οδηγός εγκατάστασης γραμματοσειρών

Ερωτήσεις σχετικά με γραμματοσειρές αι χαρακτήρες.
Απάντηση
kkoudas
Δημοσιεύσεις: 47
Εγγραφή: Τετ Οκτ 18, 2017 5:54 am

Οδηγός εγκατάστασης γραμματοσειρών

Δημοσίευση από kkoudas » Δευ Μαρ 05, 2018 8:42 am

Εδώ θα εξηγήσω πώς εγκαθιστούμε γραμματοσειρές. Εν προκειμένω έχω επιλέξει την gfs Artemisia, τα ίδια λίγο-πολύ γίνονται και με τις άλλες που βρήκα (kerkis, gfs bodoni, gfs neohellenic).

Αρχικά, φυσικά, κατεβάζουμε τη γραμματοσειρά μας. Την συγκεκριμένη που επέλεξα μπορεί να τη βρει κανείς εδώ.

Ακολούθως πάμε στο MiKTeX Options (Admin) και επιλέγουμε την καρτέλα roots. Σ’ αυτήν εγκρίνουμε την προτροπή show MiKTeX-maintained root directories. Αυτό θα μας εμφανίσει την θέση την θέση ενός φακέλου στον η/υ μας.

Πάμε εκεί που βρήκαμε λοιπόν και κάνουμε τα κάτωθι:
  • Ακολουθούμε (ή δημιουργούμε) τη διαδρομή /fonts/afm/GFS/Artemisia/. Εκεί επικολλούμε τα στοιχεία του φακέλου afm που κατεβάσαμε.
  • Ακολουθούμε (ή δημιουργούμε) τη διαδρομή /doc/latex/GFS/Artemisia/. Εκεί επικολλούμε τα στοιχεία του φακέλου doc που κατεβάσαμε.
  • Ακολουθούμε (ή δημιουργούμε) τη διαδρομή /fonts/enc/dvips/GFS/Artemisia/. Εκεί επικολλούμε τα στοιχεία του φακέλου enc που κατεβάσαμε.
  • Ακολουθούμε (ή δημιουργούμε) τη διαδρομή /fonts/map/dvips/GFS/Artemisia/. Εκεί επικολλούμε τα στοιχεία του φακέλου map που κατεβάσαμε.
  • Ακολουθούμε (ή δημιουργούμε) τη διαδρομή /tex/latex/GFS/Artemisia/. Εκεί επικολλούμε τα στοιχεία του φακέλου tex που κατεβάσαμε.
  • Ακολουθούμε (ή δημιουργούμε) τη διαδρομή /fonts/tfm/GFS/Artemisia/. Εκεί επικολλούμε τα στοιχεία του φακέλου tfm που κατεβάσαμε.
  • Ακολουθούμε (ή δημιουργούμε) τη διαδρομή /fonts/type1/GFS/Artemisia/. Εκεί επικολλούμε τα στοιχεία του φακέλου type1 που κατεβάσαμε.
  • Ακολουθούμε (ή δημιουργούμε) τη διαδρομή /fonts/vf/GFS/Artemisia/. Εκεί επικολλούμε τα στοιχεία του φακέλου vf που κατεβάσαμε.
Έπειτα ανοίξτε το αρχείο updmap.cfg και γράψτε εντός του τη γραμμή Map gfsartemisia.map και αποθηκεύστε. Εγώ δεν έβρισκα το αρχείο αυτό, οπότε έγραψα στη Γραμμή Εντολών (αυτή θα τη βρείτε ως cmd στην Αναζήτηση των windows) initexmf --edit-config-file updmap και μου το εμφάνισε.

Τέλος στην Γραμμή Εντολών πάλι «τρέχουμε» την εντολή initexmf --update-fndb και γενηθήτω φως!

Πλέον στον κώδικά σας δεν έχετε παρά να γράψετε την εντολή \usepackage{gfsartemisia} (ή κάτι αντίστοιχο για τις άλλες γραμματοσιρές *).

* Για την kerkis γράψτε την εντολή \usepackage{kerkis}, για την gfs bodoni γράψτε \usepackage{gfsbodoni} και για την gfs neohellenic γράψτε \usepackage{gfsneohellenic}.

Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες