Σελίδα 1 από 1

πρόβλημα αρχείου .bib

Δημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 27, 2018 7:28 am
από kkoudas
Έχω ένα αρχείο samples.bib στο οποίο καταχωρώ τη βιβλιογραφία μου μέσω JabRef. Επειδή καμιά φορά δεν ενημερονώταν το έγγραφο σωστά (γιατί άραγε;), έκανα και κάνα Build & View μέσω TeXstudio.

Χτες λοιπόν καταχωρώ το βιβλίο που ήθελα στο JabRef, δεν γίνεται τίποτα. Πάω στο TeXstudio να κάνω Build & View, και με γεμίζει σφάλματα. Διαγράφω το τελευταίο βιβλίο που καταχώρησα, και πάλι τίποτα. Με τα πολλά, τα πήρε στο κρανίο ο TeXstudio και τώρα, όποτε κάνω Build & View μου βγάζει το κάτωθι μήνυμα:

Δεν μπορούσε να ξεκινήσει Build & View:PdfLaTeX:
"Program Files/miktex 2.9/miktex/bin/x64/pdflatex.exe" -synctex=1 - interaction=nonstopmode "samples".tex.


Τι παίζει;

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Δημοσιεύτηκε: Τρί Μαρ 27, 2018 8:24 am
από kkoudas
Με τα πολλά προέκυψε ένα αρχείο samples2.bib το οποίο είναι πανομοιότυπο με το samples.bib από άποψη εντολών, αλλά κάνει σχεδόν κανονικά Build & View. Λέω "σχεδόν κανονικά", διότι στο έγγραφο eggrafo.tex η βιβλιογραφία δεν εμφανίζεται.

Τέλος πάντων, το αποθηκεύω στον ίδιο φάκελο ως testKalo.bib, για να το συγκρίνω με το πανομοιότυπο samples.bib και τσούπ! Να το πάλι το πρόβλημα! Στο testKalo.bib! Πάω να διαγράψω κάποιο βιλίο μέσω TeXstudio, πάλι τα ίδια...

Αν τώρα κάνω αντιγραφή-επικόλληση σε καινούριο έγγραφο document.bib τις εντολές του (προβληματικού) samples.bib, κάνει κανονικά Build & View, αλλά πάλι βιβλιογραφία δεν φαίνεται.

Πολύ μπέρδεμα...

ΛΥΘΗΚΕ!!!

Δημοσιεύτηκε: Τετ Μαρ 28, 2018 9:25 pm
από kkoudas
Βρήκα την απάντηση εδώ. Μα είναι δυνατόν;
Πρέπει να κάνω:
1 compile το έγγραφο tex,
1 ανανέωση βιβλιογραφίας (επιλογή στο εργαλεία),
2 compile το έγγραφο tex.

Ο χορός της βροχής πιο αναμενόμενο και λιγότερο περίπλοκο θα ήταν...

ΥΓ: Η σελίδα που παραπέμπω έχει συντόμευση γι' αυτή την ιστορία.

Re: πρόβλημα αρχείου .bib

Δημοσιεύτηκε: Πέμ Μαρ 29, 2018 5:33 am
από kkoudas
Διαπίστωσα πως αν ανοίξω το αρχείο .bib και του κάνω build ή compile μέσω texstudio, τότε ξαναγίνεται το πρόβλημα... Τέλος πάντων, δεν μπορώ να πω πως έβγαλα άκρη...