Σχετικά

Γεια σας,

ονομάζομαι Tolaso και ταυτόχρονα με το μαθηματικό blog που έχω ανοίξει στη διεύθυνση εδώ άνοιξα και ένα blog σχετικά με τη \LaTeX.

Ήρθα σε πρώτη επαφή με τη \LaTeX το 2012 όταν και πρωτογράφτηκα στο διαδικτυακό ιστότοπο mathematica.gr και όπου η γραφή των μαθηματικών τύπων ήταν αποκλειστικά σε \LaTeX. Ασπάστηκα γρήγορα τη φιλοσοφία της και ξεκίνησα το καλοκαίρι εκείνου του έτους να κάνω τα πρώτα μου βήματα στην εκμάθησή της.

Τα πρώτα μου κείμενα ήταν χάλια και όποτε τα βλέπω τώρα μετά από 4.5 χρόνια μπορώ να πω πως γελάω με τα άθλια του τότε αποτελέσματα μου. Συνεχίζοντας την ενασχόλησή μου κατέβασα το TeX Live 2013 τότε καθώς και το TeX Maker και ξεκίνησα να γράφω τις διάφορες σημειώσεις μου στο \TeX.

Καιρό με το καιρό βελτιωνόμουν και γινόμουν καλύτερος. Μάθαινα συνεχώς νέα πακέτα, νέες λειτουργίες , νέα κόλπα και το κυριότερο δεν χρειαζόταν πλέον να ασχολούμαι με τη μορφοποίηση του εγγράφου κάτι που μου ήταν βραχνάς στο Word μιας και πλέον όλη η μορφοποίηση έμπαινε στο προοίμιο. Επίσης με τη \LaTeX έφτιαχνα επιτέλους μόνος μου επαγγελματικούς πίνακες μονοτονίας, προσήμου και άλλα κάτι που στο word δεν άγγιξα ποτέ.

Επιπλέον ενθουσιάστηκα τόσο με την αυτόματη στοιχειοθεσία που προσφέρει το \TeX καθώς και με άλλες λειτουργίες τού που με οδήγησαν στο να απεγκαταστήσω εντελώς το Word και τα συναφή του προγράμματα κάνοντας ένα βήμα μπροστά εκείνη τη μέρα.

Ο λόγος δημιουργίας του blog αυτού είναι πως τον τελευταίο 1.5 χρόνο έπαιρνα συνεχώς μηνύματα στους προσωπικούς μου λογαριασμούς στο facebook αλλά και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα με ερωτήσεις πάνω στη \LaTeX που αφορούσαν συγκεκριμένα κομμάτια. Αποφάσισα λοιπόν να ανοίξω το blog αυτό και να μοιραστώ ό, τι έχω μάθει σε όλα αυτά τα χρόνια ενασχόλησης μου με τη \LaTeX.

Επιπλέον επειδή όλο και περισσότερος κόσμος στην Ελλάδα ξεκινά την εκμάθηση της \LaTeX ευελπιστώ πως το blog αυτό θα φανεί χρήσιμο. Επίσης , έχω παρατηρήσει πως δεν υπάρχουν πολλές οδηγίες για τη σωστή χρήση της \LaTeX αλλά ούτε και forum. Θέλω να πιστεύω πως τα άρθρα που θα ανεβάζω εδώ θα φανούν στη πλειοψηφία των χρηστών χρήσιμα και επικοδομητικά.

Αν έχετε προτάσεις ή σχόλια θα σας παρακολούσα να μου τα στείλετε στη ηλεκτρονική διεύθυνση tolaso@tolaso.com.gr . Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι συγκεκριμένο μη διστάσετε να το κάνετε στέλνοντας ένα e-mail στη διεύθυνση επάνω, ενώ αν έχετε να ρωτήσετε κάτι σχετικά με τα άρθρα μη διστάσετε να σχολιάσετε σε αυτά. Θα κάνω ό, τι καλύτερο μπορώ να σας απαντήσω το συντομότερο.

Σας ευχαριστώ και καλή περιήγηση στο site αυτό.

Tolaso

Λάρισα
Απρίλιος 9, 2017

Υ.Σ: Θα με βρείτε στις ακόλουθες διευθύνσεις:

  • facebook.com : Tolaso J Kos
  • στα προσωπικά μου e-mail tolaso@tolaso.com.gr καθώς και power234000@gmail.com
  • στους διαδικτυακούς μαθηματικούς ιστοτόπους mathematica.gr και mathimatikoi.org .

 

Και μη ξεχνάτε να κάνετε subscribe το blog για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα άρθρα του.